Florastránky po novom

23.07.2004 Celý región

Interaktívne poradenské centrum na internete www.florastranky.sk v týchto dňoch mení svoju štruktúru. Cieľom zmien je vytvorenie modernejších a dynamickejšíc...
Interaktívne poradenské centrum na internete www.florastranky.sk v týchto dňoch mení svoju štruktúru. Cieľom zmien je vytvorenie modernejších a dynamickejších stránok, ktoré by sa svojim vizuálom i obsahom ešte viac priblížili potrebám a záujmom spotrebiteľov.

Bratislava, 23. júla 2004. V súlade so zmenami rastlinného tuku Flora sa v týchto dňoch mení aj vizuál a obsah internetového poradenského centra www.florastranky.sk, ktorého úlohou je informovať spotrebiteľov o najnovších poznatkoch a trendoch v oblasti prevencie srdcovo-cievnych ochorení a zdravého životného štýlu. Cieľom zmien je udržiavať aktívny kontakt s priaznivcami internetu a vytvoriť pre nich spoľahlivý a plnohodnotný zdroj informácií v súlade s požiadavkami modernej doby. Vznik Florastranok na internete iniciovala spoločnosť Unilever, ktorá prostredníctvom značky Flora vyvíja na Slovensku rôznorodé osvetové aktivity zamerané na prevenciu srdcovo-cievnych ochorení.

„ Rastúci význam internetu, ako moderného komunikačného nástroja vyžaduje neustále udržiavať krok s dobou“ , hovorí Marcela Svobodová, manažérka značky Flora pre Českú a Slovenskú republiku. „ Florastranky si za obdobie svojej existencie od roku 2001 nepochybne získali svojich priaznivcov a stálych návštevníkov. Chceme im preto ponúknuť niečo nové, pri zachovaní pôvodného zamerania Florastranok, “ dodáva. Okrem modernejšieho vizuálu návštevníkov Florastranok čakajú nové sekcie a rubriky, prostredníctvom ktorých budú na aktuálne témy z oblasti výživy, potravín a zdravého životného štýlu prinášať svoje názory a komentáre kľúčoví odborníci v daných oblastiach. Chýbať nebudú ani inšpirarívne recepty na chutné a výživné jedlá, diéty, jednoduché cvičenia a iné. Stránka bude priebežne dopĺňaná o aktuálne novinky, trendy vo výžive a pripravované podujatia, ako aj linky na ďalšie zaujímavé stránky.

Obľúbená e-kalkulačka, ktorá bola doposiaľ najnavštevovanejšou sekciou Florastranok, bude odteraz fungovať vo vylepšenej podobe vo forme Denníka e-kalkulačky. Prostredníctvom tejto jednoduchej pomôcky si jej priaznivci môžu viesť individuálny stravovací denník. Základné výživové hodnoty potravín skonzumovaných počas dňa, ktoré e-kalkulačka vypočíta a porovná ich s odporúčanými dávkami pre jednotlivé vekové kategórie, si tak možno sledovať dlhodobo. Podľa farebného rozlíšenia sa dá okamžite zistiť, ktorá hodnota je nad normou a program v prípade energetického prekročenia príjmu ponúka možnosť zodpovedajúceho výdaja energie pomocou rôznych pohybových aktivít. Pokiaľ človek zadá vstupné údaje a s programom pracuje pravidelne, získava kompletný denník, v ktorom môže údaje archivovať, vyhľadávať a zostavovať z časových radov grafy. Tie umožňujú dlhodobo sledovať vývoj a výkyvy jednotlivých hodnôt, takže jedálniček je možné korigovať a poučiť sa z neho. E-kalkulačka sa tak stane výrazným pomocníkom pre tých, ktorí sa snažia udržiavať štíhlu líniu ako aj pre tých, ktorí sa jednoducho snažia byť fit. Ide o jedinečný projekt, pripravený v spolupráci s poprednými odborníkmi v rámci programov rastlinného tuku Flora, ktorý podporuje aktivity smerujúce k prevencii srdcovo-cievnych ochorení a k zdravému životnému štýlu.

Naďalej budú návštevníkom Florastranok prostredníctvom on-line poradne k dispozícii lekári, ktorí budú odpovedať na ich individuálne otázky, týkajúce sa ich zdravej výživy a prevencie srdcovo-cievnych ochorení. Diétne sestry okrem toho na požiadanie vypracujú individuálny stravovací program alebo jedálny lístok, vrátane toho špeciálneho pri liečebnej výžive, na základe individuálnych požiadaviek a potrieb záujemcu. Doposiaľ sa najčastejšie otázky a témy v on-line poradni týkali nadváhy, vysokého krvného tlaku, zvýšenej hladiny cholesterolu v krvi a správneho výberu potravín. Pravidelnou súčasťou Florastránok bude naďalej aj elektronický mesačník Spravodaj zdravého životného štýlu, ktorý bude prinášať informácie zo Slovenska i zo zahraničia. Záujemcovia budú mať možnosť dostávať ho automaticky do svojich mailových schránok jednoduchým prihlásením sa do mailinglistu priamo na webe.

www.florastranky.sk sú len jednou z aktivít spoločnosti Unilever, ktorú pripravila pod značkou Flora za účelom šírenia osvety v oblasti prevencie srdcovo-cievnych ochorení. Ďalšími aktivitami v tomto smere sú poradenské centrá – Floraporadne v spolupráci s úradmi verejného zdravotníctva, ako aj Floralinka, kde sa na bezplatnom čísle 0800 152 153 môžu záujemcovia z celého Slovanska poradiť s odborným personálom o otázkach správnej výživy a životosprávy.
 

Vyberte región

mark